„Камп Ноу“ е сред най-внушителните футболни стадиони в Европа. С впечатляващ капацитет, домът на Барселона е ставал арена на не една или две епични футболни битки в годините, а днешният 24 септември е сред значимите дати в историята на съоръжението.

6 от 6 за Барселона

На този ден през 1957 година се състоява официалното откриване на стадиона, чийто строеж стартира на 28 март 1954 година. След повече от три години, в които траят дейностите по изграждане, каталунците „прерязват“ официално лентата. По случай грандиозното събитие „блаугранас“ учредяват специален организационен комитет, а самото откриване е съпътствано от множество празнични мероприятия. Кулминацията е приятелският мач между Барселона и Легия Варшава. Каталунците побеждават с 4:2, а първият гол на стадиона бележи уругвайският играч на Барса Еулохио Мартинес.

Първият официален двубой, който приема „Камп Ноу“ е само няколко дни по-късно. Барселона посреща Реал Жаен в двубой от четвъртия кръг на местния шампионат и побеждава с 6:1.

При откриването си „Камп Ноу“ има капацитет от 93.053 места, а в годините претърпява редица трансформации. През 1982 година капацитетът на стадиона е увеличен с 22.150 места, като през същата година съоръжението е домакин на откриващия мач на Мондиала.

Две години след това са направени редица подобрения, а преди края на миналия век, има още реконструкции. В резултат на всичко това, капацитетът на „Камп Ноу“ става 99.000 места, колкото е и до днес. Това превръща дома на Барселона в най-големия стадион на Стария континент в момента.