Барселона продължи със силното представяне в Примера дивисион. Каталунците се наложиха с 2:0 при домакинството си на Малага от деветия кръг на испанското първенство. Головете за „блаугранас“ отбелязоха Жерар Деулофеу и Андрес Иниеста.

Барселона поведе още във 2-та минута. Лука Дин центрира остро в наказателното поле на Малага, където Луис Суарес се размина с топката, но Жерар Деулофеу не пропусна да порази вратата на Андрес Прието. Останаха сериозни съмнение, че при центрирането на Дин топката е напуснала очертанията на терена.

Барселона продължи да има надмощие. В 11-та минута пред Иван Ракитич се откри отлична възможност в наказателното поле на Малага, но ударът му бе отразен с крак от Прието.

Малага можеше да изравни резултата в 31-та минута, но Чори не се възползва пред открилата му се възможност.

Барселона организира много добра контраатака в 37-та минута, когато Меси и Суарес взаимодействаха, но уругваецът не успя да завърши нападението с точен удар.

Пред Малага се откри нова възможност в 40-та минута, когато Росалес комбинира с Чори Кастро, но завършващият му удар не бе точен.

Андрес Прието направи решаващо спасяване в 53-та минута, когато отрази удара на Лионел Меси.

Барселона удвои своята преднина в 55-та минута, когато Лионел Меси пусна отличен пас към Андрес Иниеста, а той  премерен удар вкара топката във вратата на Прието.

Луис Суарес направи много голям пропуск в 60-та минута. Осем минути по-късно Иван Ракитич отново изведе Суарес на отлична позиция, но нападателят направи непростим пропуск. Пропуските на уругваеца продължиха в 73-та минута, когато Серхи Роберто пусна перфектен пас към Суарес, който бе длъжен да вкара, но от чиста позиция стреля на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Прието.

Серхи Роберто направи добър пробив в 84-та минута, когато финтира двама футболисти на Малага, но завършващият му удар бе изключително неточен.

Играчите на Барселона направиха нов много голям пропуск в 85-та минута. Лионел Меси притесни Андрес Прието, който не се намеси убедително и изби топката в краката на Паулиньо, който пропусна да вкара в опразнената врата.

Пред Паулиньо се откри нова възможност в 88-та минута. Бразилецът отправи хубав удар, като насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Прието, но той плонжира и спаси.

Гол на Лионел Меси в 89-та минута не бе зачетен заради засада.

Барселона е лидер с 25 точки, докато Малага е последен само с 1 точка.