Барселона срази Виляреал с 4:0 в мач от втория кръг на Ла Лига. Ансу Фати откри резултата в 15-ата минута, а само 5 по-късно вкара втори гол. Меси покачи на 3:0 от дузпа в 35-ата минута. В последната минута на първата част Торес си отбеляза автогол.

Срещата бе първа за новия сезон за домакините, които заради късния край на изминалата си кампания стартираха едва този уикенд участието си в шампионата. Дебют начело на каталунците направи новият наставник Роналд Куман, който зае мястото на уволнения Кике Сетиен.


В 6-ата минута Барса стигна до първото си статично положение. След късо изпълнен корнер, топката попадна у Коутиньо, който шутира, но изтрелът му бе блокиран.

120 секунди по-късно домакините отново изсипаха коженото кълбо в наказателното поле от ъглов удар, но Асенхо боксира.

В 15-ата минута новият национал на Испания Ансу Фати завърши светкавична атака. Алба получи дълъг пас на левия флаг, спринтира напред и от аутлинията центрира към непокрития Фати в наказателното поле, който с безпощаден удар матира Асенхо за 1:0.

Само 5 минути по-късно отново Фати покачи на 2:0. С точно два паса каталунците разпечатаха вратата на съперника. Филипе Коутиньо получи топката дълбоко в своето поле от защитник, направи рейд от над 30 метра и подаде вляво на 17-годишния младок, който с шут по земя в десния ъгъл не остави шанс на Асенхо.

В 26-ата минута озовалият се сам на далечната греда Жорди Алба опита късмета си с изстрел в близкия ъгъл, но Асенхо изби в корнер. След центрирането на Меси обаче стражът излезе и хвана топката.

В 34-ата минута Марио Гаспар наруши баланса на Ансу Фати, който бе с топката в наказателното поле и Куадра отсъди дузпа. Меси пое отговорността за изпълнението на наказателния удар и не сгреши - плътен шут по земя в десния ъгъл под плонжа на Асенхо - 3:0.

В 40-ата минута Коутиньо получи след подаване по въздух от дясното крило и светкавично отправи удар, но той бе спасен с вещина от вратаря.

В края на полувремето Торес си отбеляза нелеп автогол, след като в опит да изчисти подаване на Меси към включилия се напред Бускетс, засече топката в собствената си врата по акробатичен начин.

В първите минути на втората част Виляреал са малко по-активния отбор, но въпреки това не стигат до опасни положения пред вратата на Нето.

В 66-ата минута Меси нахлу в наказателното поле отдясно и стреля с левия крак, но Асенхо изби в корнер. След него обаче стражът излезе и улови.

В 86-ата минута отново Меси опита да преодолее Асенхо, но вратарят демонстрира страхотен рефлекс и спаси.


Барселона: Нето, Роберто, Пике, Лангле, Алба, Бускетс, Де Йонг, Меси, Коутиньо, Фати, Гризман.

Резерви: Тенас, Аленя, Пянич, Дембеле, Рафиня, Педри, Тринкао, Фирпо, Пеня, Пуч, Араухо.

Старши треньор: Роналд Куман

 

Виляреал: Асенхо, Гаспар, Албиол, Торес, Еступинан, Чуквуезе, Парехо, Коклен, Гомес, Морено, Алкасер.

Резерви: Рули, Ибора, Фунес Мори, Бака, Трихерос, Кубо, Коща, Ланчи, Баеня, Нино.

Старши треньор: Унай Емери

 

Главен съдия: Гийермо Куадра

Стадион: "Камп Ноу"