Фен на Лионел Меси, който нахлу на терена по време на вчерашния мач от Ла Лига между Майорка и Барселона, ще бъде даден под съд от ръководството на Лигата заради грубото нарушение на протоколите за безопасност при провеждането на мачове в условията на епидемична обстановка.

Миналата вечер каталунците спечелиха първия си мач от подновяването на сезона в Испания, след като взеха гостуването си на Майорка с категоричното 4:0, но в началото на второто полувреме човек с екип на Аржентина с името на Меси на гърба наруши стриктните мерки за безопасност и нахлу на терена. От Ла Лига днес заявиха, че това се е случило без никакво разрешение и в пълен разрез с протоколите, установени от здравните власти, като освен това човекът е пренебрегнал и заповедите на охраната на стадиона.

"Ла Лига иска да изрази категоричното осъждане на такова поведение, което застрашава здравето на другите и нарушава интегритета на първенството", допълват от ръководството на Лига, като уточняват, че нахлулият на терена ще бъде даден под съд.

Впоследствие стана ясно, че фенът на Меси е френски резидент на Майорка, като той разкри подробности от плана си да нахлуе на терена. "Бях планирал всичко предварително, исках да имам снимка с Меси и да се срещна с него, защото той е моят идол", каза той пред радио Кадена Копе.

Ръководството на Майорка обяви, че е започнало разследване на инцидента.