Барселона постигна класическа победа с 3:0 при визитата на Реал Мадрид на „Сантиаго Бернабеу“ в полуфиналния мач реванш за Купата на Краля. Така каталунците се класираха за финала на турнира, след като първата среща на „Камп Ноу“ завърши 1:1. В герой за Барселона насред испанската столица се превърна Луис Суарес, който вкара два гола. Много силно за „блаугранас“ се представи Усман Дембеле, който бе с основен принос за първите две попадения. Марк-Андре тер Стеген също допринесе със страхотните спасявания, които направи. 

През първото полувреме Реал Мадрид имаше надмощие и създаде по-чистите положения.

Ел Класико започна с много дискусионна ситуация в 14-та минута. Винисиус падна в наказателното поле на Барселона, като останаха съмнения, че има съприкосновение с Нелсон Семедо. Съдията Санчес Мартинес не свири дузпа. След това при първото спиране на играта ситуацията бе разгледана с ВАР и бе преценено, че няма основание да бъде свирена дузпа за „кралете“.

Реал Мадрид направи много сериозен пропуск в 18-та минута. Карим Бензема подаде към Винисиус, който си откри пространство в наказателното поле на Барселона и стреля, но над напречната греда в аут. 

Реал Мадрид допусна груба грешка в 19-та минута. В опита си да върне топката назад Серхи Регилон изпрати топката в краката на Усман Дембеле. След това Дембеле се опита да комбинира със Суарес, но Варан се намеси решаващо и изчисти топката в корнер. 

Четири минути по-късно  Карим Бензема навлезе в наказателното поле на Барселона, след което подаде към Винисиус, който не успя да овладее топката, но и Жорди Алба не успя да изчисти. Топката се върна във Винисиус, който стреля, но ударът му бе отразен от Тер Стеген, след което Лукас Васкес не успя да нанесе втори удар. 

Реал Мадрид направи нов много сериозен пропуск в 37-та минута. Жерар Пике сбърка при изнасянето на топката и се получи страхотна контраатака за Реал Мадрид. Каземиро отне топката от Пике, след което пусна перфектен извеждащ пас към Винисиус. Бразилецът навлезе в наказателното поле на каталунците, но се забави, все пак стреля, след което ударът му бе блокиран от Клеман Ленгле. След това топката се върна във Винисиус, който пусна към Карим Бензема. Французинът бе сам срещу Тер Стеген, но германският вратар направи впечатляващо спасяване с крак и изби удара на нападателя на Реал Мадрид. 

Реал Мадрид организира нова опасна атака в 38-та минута. Каземиро подаде към Серхио Регилон, който центрира в наказателното поле на Барселона, където Винисиус бе оставен непокрит и стреля, но над напречната греда на вратата на Тер Стеген. 

През второто полувреме Барселона игра изключително ефективно и успя да реализира създадените положения пред вратата на Кейлор Навас.

Тони Кроос центрира от фаул в наказателното поле на Барселона в 48-та минута, след което Карим Бензема стреля с глава, но над напречната греда в аут. 

Барселона поведе в резултата в 50-та минута. Жорди Алба пусна към Усман Дембеле, който надбяга Карвахал, след което французинът с перфектен пас намери Луис Суарес, който с кинжален удар вкара топката във вратата на Кейлор Навас. 

Иван Ракитич падна в наказателното поле на Реал Мадрид в 60-та минута след съприкосновение със Серхио Рамос. Съдията Санчес Мартинес не свири дузпа. Ситуацията бе преразгледана от ВАР и не бе свирена дузпа. 

Реал Мадрид можеше да изравни резултата в 62-та минута. Винисиус центрира в наказателното поле на Барселона, където Регилон стреля с глава, но Тер Стеген направи впечатляващо спасяване. 

Винисиус демонстрира своята скорост в 67-та минута, когато навърза Пике и Семедо, след което стреля, но топката рикошира в крака на португалския футболист и излезе в корнер. 

Барселона поведе с 2:0 в 69-та минута. Семедо пусна отличен пас към Дембеле, който навлезе в наказателното поле на Реал Мадрид и пусна остър пас, което принуди Рафаел Варан да си отбележи автогол. 

Каземиро застъпи Луис Суарес в наказателното поле на Реал Мадрид и съдията Санчес Мартинес посочи бялата точка в 72-та минута, след като бразилецът получи и жълт картон. 

Луис Суарес вкара дузпата в 73-та минута, правейки резултата 3:0 в полза на Барселона. Уругваецът реализира наказателния удар, след като го изпълни стил „Паненка“, пращайки топката в центъра на вратата. 

До края на мача Реал Мадрид не намери никакви аргументи в своята игра, а Барселона умело контролираше топката.

Барселона се класира за шести пореден финала за Купата на Краля. Каталунците могат да направят нещо уникално и да спечелят трофея за пета поредна година. Нещо, което не е правено от никой друг отбор в историята на испанския футбол. 

Реал Мадрид - Барселона 0:3

0:1 Луис Суарес 50' 

0:2 Рафаел Варан 69' (автогол)

0:3 Луис Суарес 73' (дузпа)

Реал Мадрид: Кейлор Навас – Дани Карвахал, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Серхио Регилон – Тони Кроос, Каземиро, Лука Модрич – Лукас Васкес, Карим Бензема, Винисиус

Старши треньор: Сантиаго Солари

Барселона: Марк-Андре тер Стеген – Нелсон Семедо, Жерар Пике, Клеман Ленгле, Жорди Алба – Иван Ракитич, Серхио Бускетс, Серхи Роберто – Лионел Меси, Луис Суарес, Усман Дембеле

Старши треньор: Ернесто Валверде

Най-интересното от мача минута по минута:

90+2' Край на мача!

85' Бускетс е сменен от Артур Мело. 

81' Винисиус е сменен от Марко Асенсио. 

81' Семедо получи жълт картон за нарушение срещу Винисиус. 

79' Артуро Видал влезе в игра на мястото на Луис Суарес. 

75' Филипе Коутиньо влезе в игра на мястото на Усман Дембеле. 

75' Валверде влезе в игра на мястото на Каземиро. 

73' Гол за Барселона - 3:0! Луис Суарес вкара дузпата, изпълнявайки я стил Паненка, пращайки топката в центъра на вратата. 

72' Дузпа за Барселона! Каземиро застъпи Луис Суарес в наказателното поле на Реал Мадрид и съдията Санчес Мартинес посочи бялата точка, като бразилецът получи и жълт картон. 

69' Гол за Барселона - 2:0! Семедо пусна отличен пас към Дембеле, който навлезе в наказателното поле на Реал Мадрид и пусна остър пас, което принуди Рафаел Варан да си отбележи автогол. 

68' Лукас Васкес е сменен от Гарет Бейл. 

67' Винисиус навърза Пике и Семедо, след което стреля, но топката рикошира в крака на португалския футболист и излезе в корнер. 

67' Лука Модрич подаде към Карвахал, който стреля, но Тер Стеген спаси. 

65' Серхио Бускетс получи жълт картон за нарушение срещу Лука Модрич. 

62' Винисиус центрира в наказателното поле на Барселона, където Регилон стреля с глава, но Тер Стеген направи впечатляващо спасяване. 

60' Иван Ракитич падна в наказателното поле на Реал Мадрид след съприкосновение със Серхио Рамос. Съдията Санчес Мартинес не свири дузпа. Ситуацията бе преразгледана от ВАР и не бе свирена дузпа. 

58' Лукас Васкес получи жълт картон за грубо влизане в краката на Клеман Ленгле. 

53' Тони Кроос отправи удар от дистанция, но неточно в аут. 

50' Гол за Барселона - 1:0! Жорди Алба пусна към Усман Дембеле, който надбяга Карвахал, след което французинът с перфектен пас намери Луис Суарес, който с кинжален удар вкара топката във вратата на Кейлор Навас. 

48' Тони Кроос центрира от фаул в наказателното поле на Барселона, след което Карим Бензема стреля с глава, но над напречната греда в аут. 

46' Начало на второто полувреме!

45' Край на първото полувреме!

38' Нова опасна атака за Реал Мадрид. Каземиро подаде към Серхио Регилон, който центрира в наказателното поле на Барселона, където Винисиус бе оставен непокрит и стреля, но над напречната греда на вратата на Тер Стеген. 

37' Жерар Пике сбърка при изнасянето на топката и се получи страхотна контраатака за Реал Мадрид. Каземиро отне топката от Пике, след което пусна перфектен извеждащ пас към Винисиус. Бразилецът се забави, все пак стреля, но ударът му бе блокиран от Клеман Ленгле. След това топката се върна във Винисиус, който пусна към Карим Бензема. Французинът бе сам срещу Тер Стеген, но германският вратар направи впечатляващо спасяване. 

35' Ракитич потърси с дълъг извеждащ пас Серхи Роберто, но Кейлор Навас излезе и улови топката. 

30' Луис Суарес центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, но право в ръцете на Кейлор Навас.

29' Усман Дембеле центрира прострелно в наказателното поле на Реал Мадрид, но никой не успя да засече топката. 

23' Карим Бензема навлезе в наказателното поле на Барселона, след което подаде към Винисиус, който не успя да овладее топката, но и Жорди Алба не успя да изчисти. Топката се върна във Винисиус, който стреля, но ударът му бе отразен от Тер Стеген, след което Лукас Васкес не успя да нанесе втори удар. 

19' Грешка на Серхи Регилон, който в опита си да върне топката към Варан намери Усман Дембеле. След това Дембеле се опита да комбинира със Суарес, но Варан се намеси и изчисти топката в корнер. 

18' Карим Бензема подаде към Винисиус, който си откри пространство в наказателното поле на Барселона и стреля, но над напречната греда в аут. 

14' Винисиус падна в наказателното поле на Барселона. Ситуацията бе прегледана с ВАР и бе преценено, че няма основание да бъде свирена такава. 

8' Опасно влизане на играчите на Барселона в наказателното поле на Реал Мадрид. Луис Суарес се опита да комбинира със Серхи Роберто, но защитник успя да изчисти топката в корнер. 

1' - НАЧАЛО НА МАЧА!

Това е то без Кристино - 14 удара...0 гола