Барселона все пак ще завърши 2017 година с трофей! Във финала за Купата на Краля каталунците победиха Алавес с 3:1 и по този начин спасиха иначе разочароващия си сезон.

В основата на успеха на „Висенте Калдерон” бе магията на Лионел Меси, който реализира първия гол и бе главното действащо лице за другите две попадения за успеха.

Всичко по-интересно в двубоя се случи през първото полувреме. Алавес бе отборът, който първи бе близо до гола, след като в 27-ата минута Ибай Гомес удари левия страничен стълб след изстрел от границата на наказателното поле, а след това топката се разходи по голлинията.

3 минути по-късно Меси реализира първия гол в мача. Аржентинецът направи перфектно двойно подаване с Неймар, след което мигновено стреля по великолепен начин в левия ъгъл на вратата.

Веднага след това обаче Тео Ернандес изравни след брилянтно изпълнение на пряк свободен удар, който попадна в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Яспер Силесен.

Барса нанесе своя удар в самия край на полувремето. В 45-ата минута Меси продължи атаката по добър начин надясно към Андре Гомеш, който мигновено прати остър пас към Неймар и за бразилеца не бе проблем да засече от няколко метра в опразнената врата. При положението обаче останаха и съмнения за засада.

В добавеното време на първата част Меси премина по изключителен начин през трима съперникови футболисти, след което през двама други успя да подаде към Пако Алкасер, който също майсторски успя да завърши атаката с гол за 3:1.

През второто полувреме интересни положения на практика нямаше освен отменен заради засада гол на Дейверсон от Алавес и така заслужено каталунците се поздравиха с трофея, който е притежание на Барса за рекорден 29-и път.