Лионел Меси осъществи страхотен обрат на „Рамон Санчес Писхуан“ за победата на Барселона с 4:2 при визитата на Севиля от 25-ия кръг на Примера дивисион. Аржентинският футболист реализира хеттрик и има основен принос за успеха на каталунците. Лео асистира и за четвъртия гол, който е дело на Луис Суарес. Севиля водеше с 2:1 на полувремето след попадения на Хесус Навас и Габриел Меркадо.

Самюел Умтити се завърна в титулярния състав на Барселона след три месеца отсъствие. Дълго време той се възстановяваше от контузия в коляното.       

Севиля поведе в резултата в 22-та минута, когато домакините организираха чудесна контраатака. Лионел Меси загуби топката в половината на Севиля, а андалусийци бързо успяха да изнесат топката в половината на съперника. Уисам Бен Йедер пусна пас към Хесус Навас, който бе непокрит, напредна и вкара топката във вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Артуро Видал стреля с глава в 25-та минута, но Томаш Вацлик спаси.

Барселона изравни резултата със страхотен гол на Лионел Меси в 26-та минута. Иван Ракитич центрира в наказателното поле на Севиля, където Меси бе оставен непокрит и с удар от въздуха вкара топката неспасяемо с горния десен ъгъл на вратата на Вацлик.

Севиля успя отново да поведе в резултата в 42-та минута, когато Пабло Сарабия подаде към Габриел Меркадо, който бе непокрит в наказателното поле на Барселона и с много премерен удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Тер Стеген.

Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде направи две промени в своя състав още на полувремето в опит да промени развитието на срещата. В игра се появиха Серхи Роберто и Усман Дембеле, които замениха Нелсон Семедо и Артуро Видал.

Барселона направи сериозен пропуск в 53-та минута чрез Усман Дембеле. Французинът не успя да засече подадената му топка в наказателното поле. Останаха съмнения и за дузпа за извършено нарушение на Хесус Навас срещу него.

Лионел Меси отправи опасен удар в 55-та минута, топката рикошира и това улесни спасяването на Томаш Вацлик.

Една от дискусионните ситуации в мача бе в 61-та минута, когато Симон Кяер фаулира Луис Суарес, но това остане незабелязано от съдията Антонио Лаос.

Барселона успя да изравни резултата в 67-та минута. Томаш Вацлик не успя да изчисти добре топката и я прати в краката на Иван Ракитич. Хърватинът напредна и подаде към Усман Дембеле, който продължи към Лионел Меси, а той с прецизен удар вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Вацлик.

Лионел Меси отправи много опасен диагонален удар в 71-та минута, но топката премина над напречната греда в аут.

Лионел Меси отправи много опасен удар от дъгата на наказателното поле на Севиля, но Томаш Вацлик се намеси и изби в корнер.

Барселона осъществи пълен обрат в 85-та минута, когато Лионел Меси оформи своя хеттрик. Карлес Аленя се опита да шутира, топката рикошира в крака на Симон Кяер и попадна в Лионел Меси, който технично прехвърли излезлия да го пресрещне Томаш Вацлик, оформяйки своя хеттрик. Това е 44-ти хеттрик за Лионел Меси в Ла Лига и 50-ти в неговата кариера.

Севиля можеше да изравни резултата в 88-та минута, когато пред Франко Васкес се откри отлична възможност, но след удара му топката премина встрани от десния стълб на вратата на Тер Стеген.

Барселона вкара четвърти гол в третата минута на добавеното време на срещата, когато Лионел Меси пусна перфектен извеждащ пас зад отбраната на Севиля към Луис Суарес, който излезе сам срещу Томаш Вацлик, след което го прехвърли и вкара четвъртия гол във вратата на домакините.

Севиля допусна трета загуба в последните четири мача, в които отборът няма победа. В същото време „блаугранас“ направи решителна крачка в борбата за титлата.

Барселона е лидер в класирането с актив от 57 точки, докато Севиля вече се смъкна до петото място с 37 точки.