Барселона победи трудно Уеска с 1:0 в двубой от 17-ия кръг на Ла Лига. Победното попадение дойде в 27-ата минута, а автор беше Де Йонг след асистенция на Лео Меси в неговия мач №500 за каталунците в Ла Лига. След този успех Барса е на 5-ото място в класирането с актив от 28 точки, а Уеска е на последната позиция с едва 12.

В 8-ата минута на срещата Педри отправи опасен удар, но той не затрудни вратаря на домакините. Две минути по-късно Меси стреля встрани от вратата на Фернандес. Последваха удари на Дест и Дембеле, но резултатът оставаше непроменен.

В 19-ата минута отново Дембеле имаше възможност да се разпише, но отново отбраната на домакините се справи със ситуацията. Три минути по-късно удар на Педри не намери целта.

Все пак класата на Барселона си каза думата и в 27-ата минута Де Йонг се разписа от близко разстояние, а асистенцията дойде от Лео Меси.

Меси с мач №500 за Барселона

В 41-ата минута Меси изпълни отлично пряк свободен удар от около 20-ина метра, но Фернандес извади топката с перфектен рефлекс в корнер. В следващата минута отново Меси застана зад топката при пряк свободен удар. Този път аржентинецът прати топката над вратата.

Домакините отвърнаха с опит за опасна атака в края на полувремето, но така и не сполучиха да затруднят Тер Стеген.

В 56-ата минута на двубоя Рафа Мир опита да създаде напрежение пред вратата на Барселона, но се замота и атаката пропадна. В следващата минута Дембеле стреля добре, след като се оказа на чудесна голова позиция, но бранител изчисти преди топката да влезе във вратата.

Първият точен удар към вратата на Тер Стеген дойде в 63-ата минута чрез Мир, но вратарят беше на ниво. Пет минути по-късно Педри пусна отличен пас към Меси, но отново Фернандес се справи отлично с удара на аржентинеца.

В 87-ата минута Хуан Карлос Реал отправи удар към Тер Стеген, но нямаше никаква опасност за вратаря на гостуващия тим. В крайна сметка Барса стигна до трудния успех с минималното 1:0.

Уеска - Барселона 0:1
голмайстор: 0:1 Де Йонг (27)

Ето и съставите на двата отбора:

Уеска: Алваро Фернандес, Пулидо, Инсуа, Сиовас, Галан, Рико, Москера, Сеоане, Гомес, Мир, Онтиверос

Барселона: Тер Стеген, Дест, Араужо, Ленгле, Алба, Де Йонг, Бускетс, Педри, Дембеле, Брайтуайт, Меси

съдия: Гилермо Куадра