Лионел Меси даде емоционална прескофнеренция, с която се сбогува с всички свои съотборници и ръководители в испанския гранд. Аржентинецът разкри и точните причини за напускането си, като в същото време призна, че води преговори с френския Пари Сен Жермен.

При влизането си в залата, където го очакваха всички от клуба, както и неговата съпруга и трите му деца, Лионел Меси не успя да сдържи емоциите си и се разплака пред телевизионните кламери. Пресконференцията на аржентинеца се предаваше безплатно по клубната телевизия на Барселона.

Меси призна, че не е готов за огромната промяна, която предстои в живота му, тъй като желанието на всички е било той и семейството му да останат в техния дом (бел.ред. – Барселона)

Ето и останалите акценти от прескноференцията на Лионел Меси, която проследихме за Вас на живо:

БТА
6 снимки

14:42 Почувства ли се излъган от някого?

Направихме всичко възможно, за да остана, но това не бе възможно. Винаги съм бил честен спрямо феновете и не съм ги лъгал никога. Когато човек не говори много, хората започват да говорят много неща от мое име. Много лъжи бяха изречени.

14:42 Не знам още колко време ще бъда на върха. Нека видим как ще бъде физиката ми. Няма някакви сериозни контузии, но в същото време знам, че нещата приключват. Мои приятели, които вече спряха с футбола ми казват, че много трудно можеш да промени начина си на живот след това, така че искам да продължа да играя.

13:40 Как ще коментираш снимката с играчите на ПСЖ в Ибиса?

Беше чиста случайност. Трябваше да се видя с Паредес и Ди Мария. Неймар се обади в този момент и му казах, че съм заедно с тях. Тогава той ни покани всички заедно. Направихме си снимка, пошегуваха се, казвайки ми да отида в ПСЖ и това бе всичко.

13:35 Би ли се върнал, за да си вземеш довиждане с феновете?

Разбира се! Няма да бъде същото, защото правилният момент за това е сега, но за този клуб съм готов на всичко. Със сигурност ще направим нещо.

13:30 Имаше ли грешни очаквания в последните седмици?

Не, не, всичко бе договорено около договора. Бяхме честни от наша страна. Знаете причините за пропадането на всичко (бел.ред. – Ла Лига). Истината е, че след президентските избори в клуба отидох да обядвам с новия президент. Говорихме и след обяда бях сигурен, че ще остана и договорът ми няма да бъде проблем. Договорът ми никога не е бил проблем. Но всичко се оказа невъзможно.

13:21 ПСЖ ли е следващият твой клуб?

ПСЖ е възможност, но все още нищо не е договорено с никого. Много клубове проявяват интерес. Няма нищо конкретно, но е истина, че преговаряме.

Направихме всичко възможно да остана. Миналата година не исках да остана, казах го  вече. Тази година исках да остана, но нямаше как заради Ла Лига.

Ще бъде много трудна промяна, особено за моето семейство, защото те знаеха, че ще останем в този град. Всичко ще бъде наред, въпреки че ще бъде трудна промяна.

Имам много обаждания, много клубове се интересуват, но в момента няма нищо кокретно и официално.

13:17 Кой е най-великият момент в Барса?

Много е трудно да избера най-добър момент. Минаха много години, имаше добри, лоши моменти, но може би денят, в който направи дебют. Това бе моята мечта. Всичко след това бе невероятно. Винаги ще помня този момент, в който всичко започна.  

13:15: След близо 15-минутното изявление на Меси, всички в залата станаха и започнаха да ръкопляскат на аржентинеца.

13:13  В последните дни много мислих какво мога да кажа днес и истината е, че не мога да кажа нищо. Много е трудно за мен след толкова много години тук. Не съм готов за това.

Бяхме убедени с моето семейство, че ще останем тук. Искахме го повече от всичко. Беше ни казано, че ще останем тук. Днес трябва да кажа сбогом на всичко тук. В Барселона съм от 13 годишен. След 21 години аз напускам с жена ми с трите ми „каталунско-аржентински” деца. След няколко години ще се върнем тук, защото това е нашият дом. Благодарен съм на всички бивши съотборници, настоящи съотборници н а всички, която бяха зад мен през тези години.

Много съм благодарен за загрижеността на хората. Никога не съм си представял, че ще трябва да кажа довиждане на всички. Не и по този начин.

Още веднъж кажа голямо благодаря за показаната любов.

13:05 При пристигането си в залата, Лионел Меси се разплака

12:50 В момента пред стадиона на Барселона са се събрали стотици феновете на тима в очакване да чуят своя идол.