Атлетико Мадрид посреща Барселона тази вечер от 21.45 часа в един от най-интригуващите мачове от програмата на осмия кръг на Ла Лига. „Дюшекчиите“ се явяват първото по-сериозно изпитание от началото на сезона за възпитаниците на Ернесто Валверде.

От началото на кампанията каталунците са непобедени. Лео Меси и компания имат седем победи в седемте мача до момента и с 21 точки са безапелационно на върха в класирането. Мадридчани нямат поражение все още. С 4 победи и три ремита са четвърти с 15 точки.

Тимът, воден от Диего Симеоне ще посрещне „блаугранас“ в новия си дом. „Уанда Метрополитано“ се очертава като голямата крепост на Атлетико. Откакто се премести на новия си стадион в началото на настоящия сезон, единствено Челси успя да си тръгне с победа в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Същевременно момчетата на Чоло ще се изправят срещу каталунците и в опит да променят неудобната статистика. Атлетико все още няма победа над Барса за първенство, откакто Симеоне пое тима през 2011 година.

И в домакинския щаб, и в този на гостите има известни притеснения с контузени. При „дюшчекчиите“ под въпрос са Филипе Луис и Аугусто Фернандес. И двамата имат леки мускулни проблеми.

В редиците на гранда от Каталуня Усман Дембеле и Рафиня са извън сметките на Ернесто Валверде, а Андрес Иниеста бе под въпрос. Запознати обаче твърдят, че халфът е възстановен от мускулната си травма и ще бъде на разположение за важния сблъсък.