Резервите на Барселона не успяха да се справят с последния в Ла Лига. Каталунците завършиха при 0:0 с новака Уеска в среща от 32-ия кръг на испанския елит.

Ернесто Валверде бе заложил на крайно експериментален състав. В него не фигурираха имената на звездите Лионел Меси, Иван Ракитич и Серхио Бускетс. Поради наказания отсъстваха Жерар Пике и Луис Суарес.

Уеска - Барселона

източник: Gulliver/GettyImages

Срещата с Уеска се яви междинна на четвъртфиналните сблъсъци в Шампионската лига с Манчестър Юнайтед (1:0 в първата среща за Барса). Именно и поради тази причина титулярите получиха почивка.

Сред избраниците на гостите бяха Муса Ваг, Жан-Клер Тодибо, Рики Пуч, Карлес Аленя, Жейсон Мурийо. Атаката на тима бе водена от Кевин-Принс Боатенг и Усман Дембеле.

Уеска - Барселона

източник: Gulliver/GettyImages

За Уеска точката е жизненоважна за спасението. Въпреки че са последни, арагонци са само на 4 точки под 17-ото място (30 т.), което ще може да остави тима в елита и догодина. 

Барселона е лидер в Ла Лига (74') с 12 точки преднина пред втория Атлетико Мадрид (62 т.), но вече с мач повече от мадридчани.

Срещата на "Алкорас" няма да се запомни с кой знае колко впечатляващи футболни моменти. В 16-ата минута Пуч изведе по прекрасен начин Дембеле, който сам срещу вратаря не намери достатъчно добър ъгъл, за да отбележи и допусна вратарят да избие. След центрирането от корнер дебютиращият Тодибо стреля с глава, но ударът бе отразен от Роберто Сантамария.

В 37-ата минута Муса Ваг центрира отдясно, а но Боатенг не успя да засече добрия пас.

Уеска - Барселона

източник: Gulliver/GettyImages

В 52-ата домакините имаха хубав шанс за гол. Топката беше центрирана на далечна греда, получи се разбъркване, а Тер Стеген отрази удара. В 57-ата Малком получи отляво и стреля към близкия ъгъл, но топката се отби от гредата. Той опита добавка, но пак не намери целта.

В 86-ата Самюел Юмтити направи ценен шпагат в краката на Чими, с който предотврати опасност за Тер Стеген. До края резултатът не се промени и двата тима поделиха точките след 0:0.

Във вторник вечер Барса приема Манчестър Юнайтед в реванша от 1/4-финалите в Шампионската лига.

Уеска - Барселона

източник: Gulliver/GettyImages

Уеска - Барселона 0:0