Барселона пречупи съпротивата на Селта в двубой от 13-ия кръг на Ла Лига и победи с 4:1. Лео Меси се разписа на три пъти с попадения в 23-ата, 45-ата и 48-ата минута, както и Бускетс в 85-ата минута, за гостите точен беше Оласа в 42-ата минута.

След този успех Барса е на първото място в класирането с актив от 25 точки, колкото има и Реал Мадрид, но каталунците имат по-добри показатели. Селта е на 18-ото място в зоната на изпадащите с 9 точки.

В началните минути на двубоя Селта започна активно, но всичко сякаш приключи в 21-ата минута, когато се стигна до дузпа в полза на домакините, която Лео Меси реализира. Преди това той имаше възможността да се разпише при една опасна атака към вратата на Селта, но Бланко се справи със ситуацията.

Противно на случващото се на терена, Селта изравни в 42-ата минута на срещата. Лукас Оласа се разписа и върна надеждите на "небесносините".

Все пак в добавеното време на първата част Лео Меси изпълни фамозен пряк свободен удар и отново даде преднина на тима си.

Отново той направи резултата 3:1, като почти повтори изпълнението си от първата част при втория си гол в мача, като пак от пряк свободен удар наказа Бланко в 48-ата минута на срещата.

Селта опита да отвърне с няколко удара към вратата на Тер Стеген дело на Систо, но вратарят на домакините така и не беше особено затруднен, но показа и рефлекс.

В 62-ата минута Меси намери добре Гризман, но той не успя да се разпише. Трябва да отбележим, че през първата част двамата не размениха нито един пас помежду си.

В 82-ата минута Суарес стреля опасно, но ударът не беше с необходимата класа и топката излезе в аут. Барселона реализира и 4-ти гол във вратата като този път Бускетс се разписа три минути по-късно, за да фиксира крайния резултат.