Барселона разби с 8:2 Уеска на „Камп Ноу“ в мач от третия кръг на Ла Лига. С разгромния успех каталунците си върнаха първото място в класирането на испанския шампионат. С по два гола за каталунците се отличиха Лионел Меси и Луис Суарес, а по едно попадение добавиха Усман Дембеле, Иван Ракитич и Жорди Алба, а Пулидо си отбеляза автогол. За Уеска попаденията бяха дело на Куко Ернандес и Гаяр.

Уеска изненадващо поведе в резултата в 3-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Барселона, Луонго стреля с глава, а Куко Ернандес отклони топката във вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Барселона успя да изравни резултата в 16-та минута, когато Иван Ракитич подаде към Лионел Меси, който финтира един футболист, а след това с премерен удар вкара топката в долния десен ъгъл на Вернер.

Барселона - Уеска 8:2

източник: Gulliver/GettyImages

Уеска можеше отново да поведе в резултата в 21-та минута, когато Гаяр остана сам очи в очи срещу Тер Стеген, но германският вратар успя да спаси.

Барселона осъществи пълен обрат в 24-та минута, когато Усман Дембеле пусна много добър извеждащ пас към Жорди Алба, който след това се опита да комбинира със свой съотборник, но Пулидо си отбеляза автогол, въпреки опита да вратаря Вернер да отрази удара на защитника.

Блаугранас бе близо до реализирането на трети гол в 29-та минута, но след удара на Усман Дембеле топката се спря в гредата.

Барселона отбеляза трети гол в 39-та минута, когато Жорди Алба достави топката до Луис Суарес, който не пропусна да вкара.

Уеска успя да намали изоставането си в резултата в 42-та минута. След центриране в наказателното поле на Барселона Мой Гомес продължи към Гаяр, който вкара във вратата на Тер Стеген.

Барселона - Уеска 8:2

източник: Gulliver/GettyImages

 

Лионел Меси направи много сериозен пропуск в 47-та минута. Коутиньо подаде към Меси, който стреля, топката рикошира в главата на вратаря Вернер и се спря в гредата.

Барселона вкара четвърти гол в 48-та минута, когато Луис Суарес подаде към Усман Дембеле, който с премерен удар вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Вернер.

Каталунците реализираха пети гол в 52-та минута. Лионел Меси с много хубав пас намери Иван Ракитич, който с диагонален удар от въздуха вкара топката в десния ъгъл на вратата на Вернер.

Блаугранас направи резултата 6:2 в 61-та минута, когато Филипе Коутиньо пусна перфектен извеждащ пас към Лионел Меси, който нахлу в наказателното поле на Уеска и излезе сам срещу Вернер, след което вкара топката във вратата му.

Барселона - Уеска 8:2

източник: Gulliver/GettyImages

 

Лионел Меси отново разтресе гредата в 78-та минута.

Каталунците отбелязаха седми гол в 81-та минута, когато Лионел Меси пусна чудесен извеждащ пас към Жорди Алба, който прокара топката между краката на вратаря на Уеска Вернер.

Дълбоко в добавеното време на мача съдията Лопес свири дузпа за Барселона, след като вратарят Вернер фаулира откъсналия се сам срещу него Луис Суарес. Именно уругваецът изпълни наказателния удар и не пропусна да вкара, като по този начин оформи крайния резултата в срещата – 8:2.

Барселона - Уеска 8:2

източник: Gulliver/GettyImages

 

След този успех Барселона е лидер с 9 точки, докато Уеска е с 4 точки. В следващия кръг каталунците гостуват на Реал Сосиедад, докато Уеска е домакин на Райо Валекано.

Барселона - Уеска 8:2

източник: Gulliver/GettyImages