Ернесто Валверде официално акустира на “Камп Ноу”. Днес новият старши треньор на Барселона пристигна в града от Билбао и незабавно се отправи към каталунския храм, където му бе направена официална фотосесия.

Не само Барса губи Иниеста, ако той си тръгне

Всички тези формалности обаче си остават формалности. Още в първия ден Валверде се срещна с президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу, спортният директор Роберт Фернандес и всички останали официални лица.

Според испанското издание Sport.es, 53-годишният специалист се е захванал веднага за работа, обсъждайки предстоящите промени в селекцията с Фернандес.

Ясно е, че вратарят на каталунците Тер Стеген остава в тима поне 2022 година, но двама от ключовите футболисти Лионел Меси и Андрес Иниеста все още не са подписали новите си контракти. Освен това Арда Туран най-вероятно ще напусне през лятото, а престоят на Рафиня, Андре Гомеш, Яспер Силесен, Денис Суарес и Алеиш Видал на “Камп Ноу” и през следващия сезон е под голям въпрос.

Арда Туран си опразни шкафчето в Барселона

Ясно е, че Валверде ще има нужда от адаптация що се отнася до финансовата политика на клуба. Той вече е обявил желанието си да привлече много нови футболисти през лятото, като според медиите става въпрос за Филипе Коутиньо от Ливърпул, Марко Верати от Пари Сен Жермен, Ектор Бейерин от Арсенал, Жерар Деулофеу от Евертън, Сесар Аспиликуета от Челси и Жан-Микаел Сери от Ница.

Валверде: Имам идеи какво трябва да променя в Барселона

Освен трансферните цели на клуба, Валверде намери време да се срещне и с делегата Карлес Навак, с който са обсъдили предсезонната подготовка на тима. Всичко изглежда, че ще върви по първоначалния план, като каталунците ще започнат тренировки на 12 юли, а седмица по-късно ще летят до САЩ, където ще изиграят няколко приятелски срещи – срещу Ювентус на 22 юли, срещу Манчестър Юнайтед на 26 юли и срещу вечния съперник Реал Мадрид на 29 юли. 

Официалното представяне на новия старши треньор на каталунците ще бъде в четвъртък. Вижте програмата:

В 12:30 часа Валверде ще подпише договора си с клуба, като ще присъства и президентът Хосеп Мария Бартомеу.

В 12:45 часа ще бъде официалното му представяне като старши треньор на тима на "Камп Ноу".

В 13:30 часа ще бъде официалната фотосесия. 

В 14:00 часа ще се проведе и първата пресконференция на Валверде като наставник на "блаугранас".