Трите големи звезди в атаката на Барселона Лионел Меси, Антоан Гризман и Луис Суарес направиха истински рецитал, въпреки че дразнителят не беше от най-сериозните. Каталунците победиха като гост с 3:0 Ейбар в мач от 9-ия кръг на испанското първенство на „Естадио Мунисипал де Ипуруа”.

С успеха Барселона изпревари за първата позиция най-големия си съперник Реал Мадрид, който по-късно гостува на Майорка.

Лионел Меси, Антоан Гризман и Луис Суарес успяха да реализират по едно попадение, за да впечатлят с лекотата, с която си подават топката помежду си, а след това и реализират. Триото реализира за първи път едновременно в двубой.

Барселона поведе още в 13-ата минута. След извеждащ пас от дълбочина по левия фланг, Антоан Гризман изпревари защитата на домакините, за да реализира в левия ъгъл на вратата на Ейбар за 1:0.

Каталунците продължиха да доминират, но останалите попадения дойдоха едва след почивката. В 58-ата минута след великолепна атака през центъра на терена, бившият футболист на Атлетико Мадрид овладя топката на ръба на засадата, пусна наляво към Лионел Меси, който с точен удар по земя за 2:0.

И третата звезда от атакуващото трио успя да се разпише в 66-ата минута. Лионел Меси изпревари цялата защита на съперника, но вместо да реализира, реши колегиално да подаде наляво към Луис Суарес, който да направи резултата класически.

Барселона излезе начело в подреждането с 19 точки, с една повече от Реал Мадрид, който е и с мач по-малко. Ейбар е на 14-а позиция с 9 пункта.