Спортният директор на Барселона Ерик Абидал заяви, че журналистите трябва да питат Еден Азар, а не него, дали белгийският футболист иска да премине на „Камп Ноу“.

„Много сме щастливи от пристигането на Артур в отбора. Той ще пасне много добре към нашия отбор. В същото време работим по привличането на други играчи, но може да говорим само за футболистите, които са наши“, сподели Абидал на въпрос относно интереса на Барселона към Адриен Рабио.

„Напускането на Паулиньо е една много добра опция пред клуба. Ние се съобразихме с желанието на играча. Ние винаги разговаряме с всички футболисти и се съобразяваме с желанието на всеки един. Правим нужните анализи и с треньорите преди да вземем окончателното решение. Ние имаме много силен отбор, който спечели дубъл, което означава, че не трябва да правим много промени“, добави французинът.

„Ние правим първо анализ на нашия състав и подхождаме с уважение към играчите си. Вярно е, че Гризман не дойде в Барселона, но ние ще продължим да следваме нашата философия. Ние вече сме влезли в контакт с играчите, които искаме да привлечем", продължи спортният директор на Барселона.

„Ние сме наясно с желанието на треньора и разговаряме с играчите, които не попадат в неговите планове.“

„Трябва да питате Азар дали иска да дойде в Барселона. Ние може да говорим само за играчите, които са тук, както сега говорим за Артур“, каза още Ерик Абидал.