Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти и един от халфовете на тима Тони Кроос се явиха на пресконференцията в Рияд, преди мача на тима им срещу Барселона от полуфиналите за Суперкупата на Испания.

"Щях да се притесня, ако играчите ми смятаха, че сме фаворити в Ел Класико, но те не го мислят. Знаят, че трябва да направим всичко, за да спечелим. Тези мачове винаги са много равностойни, независимо от разликата в класирането. Така, както беше и дербито за първенство", каза италианският треньор.

"Този отбор на Барселона ми харесва, защото има идентичност и следва стила на отбора. Имат и много млади футболисти, като Гави и Нико, които могат да имат голямо бъдеще", смята Анчелоти.
"Карвахал е под въпрос. Има съмнение и за дясното крило, ако сменим Асенсио с Родриго, за да имаме повече свежест. Това са единствените въпросителни", призна италианецът.

"Не съм гледал много мачове на Барселона напоследък, защото често играем по едно и също време. Имам и друга работа, не гледам единствено футбол. В Ла Лига сме по-добри, но моят опит тук от 8 години ми показва, че няма фаворит преди Ел Класико, а това е и като финал", коментира Тони Кроос.

"Идеалното е да притежаваме топката в 90 процента от времето и да победим с 1:0. Но едва ли ще стане така и за това трябва да намерим друг път към победата", каза още германският халф.