Ансу Фати разкри, че голямото му желание е да играе за Барселона през цялата си кариера. Фати, който е роден в Гвинея Бисау, но има испанско гражданство, представлявайки Португалия – вкара гол и асистира в първия си мач за „блаугранас” през септември срещу Валенсия (5:2), а неговото представяне генерира голям интерес.

През октомври Mundo Deportivo предаде, че каталунският гранд има за цел да предложи нов контракт с подобрени условия за младока, а неговата откупна клауза да стане 100 милиона евро. Ансу празнува своя 17-и рожден ден през миналата седмица, а неговите изяви за Барса се редуцираха след завръщането на Лионел Меси, Луис Суарес и Усман Дембеле.

„Винаги съм искал да бъда тук. Това е моята цел от самото начало и искам да играя през цялата си кариера в Барселона”, коментира Фати пред клубната телевизия.

„Когато играх срещу Осасуна, сбъднах една своя мечта. Друга такава дойде в същия мач – вкарах гол за първия отбор. След това дойде Валенсия на „Камп Ноу”. Много нощи съм заспивал с тази мечта и не мога да повярвам, че се случи. Спокоен съм и опитвам да правя нормални неща. Прекарвам целия си ден със съотборниците си, включително и тези от втория отбор. Нищо не се е променило за мен”, потвърди още той.

Фати има девет мача за Барселона при Ернесто Валверде през този сезон, а три от тях са като титуляр.