Отборът на Барселона постигна впечатяваща победа с 3:0 над гостуващия на "Камп Ноу" тим на Леванте в двубой от седмия кръг на испанската Ла Лига. Мемфис Депай откри в седмата минута след точно изпълнена дузпа, а Люк де Йонг удвои в 14-ата. Новата десетка на "каталунците" Ансу Фати, който се завърна в игра след лечение на дърга контузия, оформи крайния резултат в добавеното време на второто полувреме.

Gulliver/GettyImages
61 снимки

Това бе първи успех за Барса след трите поредни мача без победа, в които тимът игра доста слабо и безидейно. Днес „каталунците“ показаха доста по-добри неща и можеха да отбележат и още попадения.

Така възпитаниците на Роналд Куман вдъхнаха надежда на привържениците си преди тежката седмица, в която тимът ще гостува на Бенфика в Шампионската лига и на шампиона Атлетико Мадрид за първенство.

В класирането Барса заема петата позиция с актив от 12 точки, докато Леванте е 17-и с едва 4.

КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!


Домакините тръгнаха уверено в срещата и успяха бързо да вземат превес в резултата. Още в седмата минута те получиха право да изпълнят дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Неманя Радоя срещу Мемфис Депай. Именно нидерландецът се зае с изпълнението и бе безпогрешен за 1:0.

В 14-ата „каталунците“ вече имаха аванс от две попадения, след като Люк де Йонг засече отличен пас на Сержиньо Дест и покачи на 2:0.

Барса можеше да води с класика в 23-ата, когато центриране на Депай беше продължено към Жерард Пике на далечната греда, но от около метър защитникът не успя да уцели очертанията на вратата.

Барса продължи да напада и в 36-ата минута Мемфис беше близо до второто си попадение, когато беше изведен сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.

Две минути след това и Гави се измъкна сам срещу Айтор Фернандес и се опита да го прехвърли, но стражът улови топката.

През второто полувреме Барселона не отпусна педала от газта и продължи да притиска Леванте. Само в първите пет минути след почивката вратарят на гостите Айтор трябваше да спасява два опасни удар на Депай.

Леванте създаде първата си опасност в 57-ата минута, но така и не успяха да застрашат сериозно защитата на „каталунците“.

Последва нова възможност пред Депай в 65-ата минута, която отново беше спасена вратаря на гостите.

Малко след това пропуск направи и Рики Пуч.

В 82-ата минута Хосе Моралес стреля, но в аут.

Секунди след това обаче се наложи на скучаещия Марк-Андре тер Стеген трябваше да се намесва за първи път в двубоя като спаси сигурен гол след коварен удар на Алехандро Кантеро. 

Влезлият десетина минути преди края на двубоя Ансу Фати оформи крайния резултат с попадение в първата минута от добавеното време на двубоя и вдигна трибуните на крака след подобаващото си завръщане в игра.


FT | БАРСЕЛОНА – ЛЕВАНТЕ  3:0

1:0 Мемфис Депай (дузпа) 7'

2:0 Люк де Йонг 14'

3:0 Ансу Фати 90+1'

Стартови състави на двата отбора:

БАРСЕЛОНА (4-3-3): 1. Марк-Андре тер Стеген - 22. Оскар Мингеса, 3. Жерар Пике, 24. Ерик Гарсия, 2. Сержиньо Дест - 28. Николас Гонсалес, 5. Серхио Бускетс (к), 30. Гави - 14. Филипе Коутиньо, 17. Люк Де Йонг, 9. Мемфис Депай

Старши треньор: Роналд Куман

ЛЕВАНТЕ (4-3-3): 1. Айтор Фернандес - 19. Карлос Клерк, 13.Шкодран Мустафи, 15. Серхио Постиго (к), 20. Хорхе Мирамон - 8. Пепелу, 5. Неманя Радоя, 22. Гонсало Мелеро - 21. Дани Гомес, 9. Рожер Марти, 18. Хорхе де Фрутос 

Старши треньор: Пако Лопес


Главен съдия: Исидро Диас де Мера Ескудерос, Испания

Стадион: „Камп Ноу“, Барселона, Испания