Едно от новите летни попълнения на Барселона – полузащитникът Артур Мело категорично отказа да бъде сравняван с легенди на клуба от калибъра на Шави Ернандес и Андрес Иниеста.

Макар че 22-годишният играч е част от „блаугранас” съвсем отскоро, вече получи доста похвали за изявите си. Бразилецът все още не е титуляр за шампиона на Ла Лига, но ако продължава със същите темпове всички прогнозират, че ще докара много главоболия за треньора Ернесто Валверде при определянето на стартовите 11.

„Аз съм Артур. А те (Шави и Иниеста – б.р.) са си те. Двама играчи от световна класа, които са работили много, за да заслужат място в историята. На мен ми предстои още много дълъг път”, заяви скромно Артур.

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси бе един от хората, който заяви, че новият му колега силно му напомня за Шави като стил на игра. „Да чуя такъв комплимент от фигура като Меси, който е невероятен човек… Не ми достигат думи да изразя какво значи той за футбола. Неговите думи могат само да ме радват.”

„Винаги съм следил Барселона още от хлапе. А играчите, на които обръщах по-специално внимание, бяха тези, които играеха на моята позиция. Опитвах се да науча нещо. Винаги гледах Шави и Иниеста. Следях какво правят те, за да се опитвам да им подражавам”, допълни Артур.