Казусът с евентуалното изхвърляне на Барселона от Купата на Краля беше отнесен до Спортния арбитражен съд в Лозана. Ръководството на Леванте обяви, че е подало жалба в най-висшата спортна инстанция за нарушения, които според валенсианския клуб трябва да доведат до изхвърляне на каталунците от надпреварата. 

Целият казус е свързан с участието на младия Чуми в първия мач от 1/8-финалите между двата тима. Той имаше наказание за "Б"-отбора на Барса, но се появи на терена срещу Леванте. Сега от клуба се чувстват ощетени заради участието му, след като вече бяха победени категорично на терена с общ резултат 2:4 от двата мача. 

Валенсианският клуб подаде жалба и в Испанската футболна лига, но тя беше отхвърлена, защото беше пусната много след крайния срок. Всъщност, от Леванте сигурно нямаше и да разберат за този казус, ако той не беше раздухан от мадридски медии и затова сроковете бяха изпуснати. 

Сега от клуба ще търсят правата си в Лозана, като за там срокове за подаване на жалба няма. Затова искът е заведен късно в понеделник вечерта. Няма срок за обявяване на решението, но се очаква да е скоро, тъй като още тази седмица Барса започва участието си на 1/4-финалите за Купата на Краля срещу Севиля.