Барселона не планира привличането на нов полузащитник през летния трансферен прозорец. Каталунците могат да се насочат към взимането на нов полузащитник само при положение, че продадат Арда Туран в Китай.

Основната цел на спортно-техническия щаб на Барселона е намирането на поне един нов десен бек, който да бъде титуляр. Идеалният вариант за каталунците е да привлекат двама футболисти на този пост.

Освен това Барселона със сигурност ще се опита да привлече и централен защитник, защото се очаква да се раздели с Жереми Матийо.

Без Кристиано в идеалния състав за първия полусезон в Ла Лига

С двама нови футболисти на позицията десен бек старши треньорът на Барселона Луис Енрике ще може да използва Серхи Роберто на неговата традиционна позиция в халфовата линия. Това ще му даде още по-голяма вариативност в състава.

Суарес и Меси могат да счупят 47-годишен рекорд

Без никакво съмнение футболистът на Борусия Дортмунд Юлиан Вайгъл приковава вниманието на скаутите на Барселона към себе си, но каталунците към момента не изглеждат заинтересовани да извадят конкретна оферта за него. Още повече, че младокът наскоро поднови договора си с германския клуб.