Техническият секретар на Барселона Роберт Фернандес обяви, че всички относно подновяването на договора на Лионел Меси с клуба върви в правилната посока.

"Разговорите вървят много, много добре. Спокоен съм, както бях преди с Масчерано, Бускетс, Суарес и Неймар", сподели Фернандес пред радио „Каталуня“.

"Сега говорим с Меси, както го правим с Иниеста и Тер Стеген. Работим здраво и съм убеден, че те ще останат при нас. Няма значение кой ще преподпише пръв. Има хора, които искат да тровят цялата ситуация, но ние работим върху казуса от доста време", добави техническият секретар на Барселона.

Барса постави на масата офертата към Тер Стеген

"В момента изглежда така, че Лео играе по-добре, отколкото преди три или пет години. Той става по-добър през цялото време и винаги може да извади заек от шапката. Той е най-добрият в света, няма съмнение в това. Бил съм близо до Марадона, Кройф, Ди Стефано... Но Лео е различен. Той е способен да играе на високо ниво толкова дълги години", продължи Фернандес.

Още един ас на Барса се обвързва за дълго с клуба

Ракитич много близо до нов договор с Барса

В Барса отрекоха спекулациите за Ракитич

„Луис Енрике иска пълно спокойствие, за да бъде концентриран върху работата си. Познавам го много добре. Той ще вземе решение относно своето бъдеще и ще го съобщи, както на мен, така и на президента. Той ще вземе своето решение. Всички очакваме да остане при нас. Луис има свободата да определи момента, в който ще поднови договора и за какъв период от време ще бъде той“, каза още Роберт Фернандес.