Ръководството на Барселона е готово да се раздели с бразилеца Филипе Коутиньо за сума далеч по-малка от платената на Ливърпул през януари 2018, само и само, за да разкара халфа от „Камп Ноу”.

Полузащитникът се превръща в сериозен провал за „каталунцте” в първия пълен сезон за него в Испания. Коутиньо започна добре периода си в Барса, но през настоящата кампания загуби мястото си в тима за сметка на Усман Дембеле, който е предпочитаният избор за Ернесто Валверде.

Барселона плати 142 млн. паунда за Коутиньо, превръщайки го в най-скъпата покупка за „каталунците”. Сега обаче, те са готови да се разделят с него за сума не по-малка от 100 млн. евро. Оценявайки трансферния пазар в момента, специалистите вярват, че при тази цена, кандидатите за подписа на бразилеца няма да бъдат един и два.

Коутиньо е един от футболистите с най-високи заплати в Барселона в момента и това е била една от причините за решението на клубното ръководство, което вече не е готов да плаща колосално възнаграждение за резерва.