Каталунският гранд Барселона все още не е затворил вратата за трансфери на „Камп Ноу”. Наставникът Ернесто Валверде желае още един полузащитник, а клубът работи дейно върху подсигуряването на такъв футболист, макар скорошното пристигане на Артуро Видал с фланелката на Барса.

Ривалдо с положителна оценка за трансферите на Барса

На масата има няколко възможности, които се проучват непрестанно. Сделките не изглеждат елементарни, но клубът няма да прибърза, предават медиите в Испания.

Първият вариант пред „блаугранас” е Адриен Рабио. Френският разиграващ полузащитник е блян за каталунците, но има известни спънки, които възпрепятстваха по-ранното му привличане. Лично спортният директор Ерик Абидал се е заел с привличането на халфа на ПСЖ. Известен факт е, че френският шампион няма намерение да продава никой, но пък Рабио не иска да подновява своя контракт с парижани.

Разкриха условията по трансфер между Барса и ПСЖ

Изчакването с халфа Аякс Френки Де Йонг също не означава, че каталунците са се отказали от идеята за привлечане на младия ползуащитник. Аякс е на принципа на парижкия гранд – не желае да продава, но вратата на Де Йонг за „Камп Ноу” е отворена, ако холандците не успеят да се класират за групите на Шампионска лига. Барселона е в стартова позиция за преговори с Аякс, а Ернесто Валверде държи да вземе Френки Де Йонг на всяка цена.

Друг вариант пред каталунския гранд е бившият футболист Тиаго Алкантара.

Испанският халф желае да напусне Байерн Мюнхен, докато баварският гранд е склонен да преговаря. Цената, която мюнхенския тим иска за него е висока – 70 милиона евро. Проблем би бил, че излязоха спекулации, че Тиаго „флиртува” с кръвния враг Реал Мадрид, а това не е добро раздаване на картите при преговори. Големите плюсове са, че Тиаго е кадър на Ла Масия, а качествата, които е демонстрирал с фланелката на „блаугранас” са безспорни.

Меси е близо до ново историческо постижение с Барселона

Четвъртият е Миралем Пянич. Диригентът в халфовата линия на Ювентус има невероятен технически арсенал в своята игра, като има разминавания в преговорите между „бианконерите” и босненеца за нов договор. Цената, която Юве би приел за босненския си халф поне 80 милиона евро.