На прага ни е още един епичен двубой с марката "Ел Класико". Реал Мадрид приема Барселона в мач реванш за Суперкупата на Испания тази вечер точно в полунощ българско време. Възпитаниците на Ернесто Валверде ще трябва да сторят истинско чудо на „Сантиаго Бернабеу”, ако искат да започнат годината с трофей. Каталунците са в ролята на догонващите в резултата, след като „белите” си осигуриха комфортна преднина от 3:1 на „Камп Ноу”.

Роналдо изгоря за 5 мача

Старши треньорът на мадридчани Зинедин Зидан няма да може да разчита на португалската си звезда Кристиано Роналдо, който в първия двубой се появи като резерва на терена и буквално се подигра с каталунската защита, разписвайки се в 80-ата минута на срещата. Само за две минути португалецът успя да си спечели два жълти картона и гнева на съдията, който в последствие му струва 5 мача наказание. 

Нов проблем за Барса преди реванша с Реал

Голям проблем споходи и наставника на „блаугранас” Ернесто Валверде, който ще трябва да се оправя без една от ключовите си фигури в състава. Става въпрос за капитана на Барса Андрес Иниеста, който е получил мускулна травма в бедрото и няма да може да вземе участие в решаващия сблъсък в Мадрид.

Валверде: Реал, Атлетико и Байерн не са по-добри от нас

Иначе трайно контузени в състава на каталунците са Рафиня и Томас Вермален. Валверде остави извън групата за гостуването тази вечер още Арда Туран, Марлон, Серхи Сампер, Мунир и Дъглас.

Дали 12-кратният шампион в надпреварата – Барселона ще стори чудото на „Сантиаго Бернабеу” или „белите” ще добавят 10-ата титла към трофеите си от надпреварата, предстои да разберем тази вечер.