Барселона може да се раздели с нападателя Мемфис Депай и защитника Ектор Бейерин още през зимата, според Mundo Deportivo. 

Шефовете на каталунците са готови да прекратят договора на Депай, за да намалят разходите от заплатата му. При интерес са готови да пуснат и Бейерин. Клубът не е готов да се раздели с някои играчи, като полузащитника Френки де Йонг.

Тези промени са необходими, за да бъдат допълнително свити разходите, тъй като каталунците продължават да са в тежко финансово състояние, което допълнително бе влошено след отпадането от Шампионската лига. Преди дни Жоан Лапорта признач, е на "Камп Ноу" не планират трансфери през лятото именно защото няма как да се вместят във финансовия феърплей.

Клубът временно се отказа от укрепването на центъра на защитата, вярвайки, че Маркос Алонсо е добър вариант за тази позиция. Договорът на Депай с Барселона изтича през лятото на 2023 година. През този сезон 28-годишният нападател изигра 3 мача и отбеляза 1 гол. Нидерландеът струва 20 милиона евро според Transfermarkt.