Барселона се класира за ¼-финалите на турнира за Копа дел Рей след разгромна победа с 5:0 като гост на третодивзионния Сеута. Рафиня откри в 41-ата, а Роберт Левандовски удвои в 50-ата минута. Ансу Фати оформи класиката в 70-ата, докато Франк Кесие също се разписа в 77-ата минута. Точка на спора сложи Левандовски, който реализира втория си гол в двубоя в 90-ата минута.

БТА / BTA
13 снимки

Тимът на Сеута се подвизава в испанската трета дивизия и са твърдо закотвени на дъното на класирането. Аматьорите от едноименния автономен град, който се намира в Африка и представлява испански анклав. В предишния кръг за Купата на краля скромният отбор елиминира елитния Елче с 1:0.


Първата опасна ситуация дойде в 13-та минута, когато Рафиня отправи неточен изстрел.

След половин час игра Сеута имаше страхотна възможност да открие резултата. След изпълнение на ъглов удар Родриго бе оставен непокрит в малкото наказателно поле на Барселона и пропусна да отбележи. 

Все пак Барселона откри резултата в 41-ата минута, когато Рафиня се разписа с прекрасен удар от дистанция - 0:1.

Пет минути след старта на втората част каталунците удвоиха преднината си. Франк Кесие отне топката от противников играч, след което подаде успоредно на вратата на Сеута, където Роберт Левандовски реализира с премерен удар с десния крак - 0:2.

Последва натиск на гостите, които пропуснаха няколко добри положения. Първо Кесие стреля с глава малко над вратата, а малко след това вратарят на Сеута Томас Мехиас спаси опасен удар на Феран Торес. 

Всичко беше решено двадесет минути преди края на редовното време, когато резервата Ансу Фати направи отличен пробив, преодоля няколко противника и с хубав удар не остави шансове на стража на Сеута за 0:3.

Седем минути по-късно каталунците стигнаха и до четвърто попадение. Рафиня центрира добре отдясно и намери Франк Кесие, който засече с глава - 0:4.

В 85-ата минута Ансу Фати пропусна да отбележи второ попадение, след като пропусна сам срещу вратаря на Сеута.

Това обаче не беше всичко в двубоя, след като в последната 90-ата минута Левандовски отбеляза второто си попадение. Тогава полякът получи хубава топка от Ерик Гарсия и с премерен шут оформи крайния резултат от 0:5.


FT | СЕУТА – БАРСЕЛОНА  0:5

0:1 Рафиня 41'

0:2 Роберт Левандовски 50'

0:3 Ансу Фати 70'

0:4 Франк Кесие 77'

0:5 Роберт Левандовски 90'

Копа дел Рей, 1/8-финал

Съставите на двата отбора:

СЕУТА: Мехиас, Рейна, Аисар, Родриго, Гутиерес, Жота, Алаин, Адри Куевас, Давид, Робин, Нито Гонзалес

Старши треньор: Хосе Хуан Ромеро Хил

БАРСЕЛОНА: Иняки Пеня – Ектор Бейерин, Ерик Гарсия, Маркос Алонсо, Жорди Алба - Франк Кесие, Сержи Роберто, Пабло Торе - Рафиня, Роберт Левандовски, Феран Торес

Старши треньор: Шави Ернандес