Ръководството на Барселона иска да подпише нов договор със защитника Самюел Умтити преди началото на Мондиал 2018, съобщава „Sport“.

Преговорите между двете страни продължават по-дълго от очакваното, а основният проблем е финансовото разминаване между тях. Умтити поиска заплатата му да бъде увеличена на 12 милиона евро, което е неприемливо на този етап за клуба. Ако от клуба приемат поставените условия от френския национал, рискуват да дестаблизират икономическия баланс.

Многото срещи, които се проведоха между двете страни на този етап не дадоха така желаните резултати, защото Умтити не намали финансовите си претенции.

Самият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу призна, че няма как Умтити автоматично да изкачи две или три стъпала в скалата при възнагражденията, но вярва, че клубът ще успее да постигне споразумение с играча в близките дни.

От своя страна Умтити също изпълнява своята роля и отчасти намали своите претенции, защото иска да остане в Барселона. Той е наясно, че е един от водещите футболисти в състава на Ернесто Валверде. Защитникът пасна към специалния стил на игра и се адаптира чудесно. Градът и начинът на живот в Барселона му допадат. Той се аклиматизира и се чувства повече от добре.

Осъзнавайки, че неговите финансови изисквания го изправят срещу съблекалнята на отбора и останалите му съотборници, Умтити направи съответните отстъпки в своите претенции към клуба.

Ръководните фактори в Барселона се надяват, че ще успеят да завършат успешно преговорите с Умтити и той ще подпише нов договор с клуба преди началото на Световното първенство в Русия.