Испанският шампион Барселона е провел по-рано тази седмица среща с агентите на защитника Роналд Араухо, като двете страни са обсъждали евентуалното подновяване на договора на уругвайския футболист. Настоящото споразумение между Араухо с каталунците е валидно до 30 юни 2026-а година.

Намерението на спортното ръководство на Барселона, водено от Деко, е да му предложи нов контракт, тъй като се счита, че Араухо е ключов за отбора и трябва да бъде в неговата основа през следващите години.

От клуба твърдят, че централният защитник не се продава и това беше предадено от спортния директор на Барса на неговите агенти по време на обяд, продължил повече от два часа. В същото време агентите на Араухо са уведомили Деко, че защитникът се чувства щастлив в Барселона и иска да остане в клуба.

Очаква се Араухо да поднови договора си с Барселона поне до 2028-а година, а заплатата му ще бъде увеличена от 8 милиона евро на 12 милиона евро. Сериозен интерес към уругваеца се смята, че има от страна на германския първенец Байерн Мюнхен.