Барселона измести големия си съперник в испанския футбол Реал Мадрид в класацията за най-стойностен клуб. Форбс оценява каталунците на 4.76 милиарда щатски долара и така те изпреварват 5-годишния лидер от от столицата, който е със стойност от 4.75 милиарда.

От Форбс добавят, че средната стойност на водещите 20 клуба в класацията е нараснала с 30 процента до 2.28 милиарда долара. Това е факт дори и по време на Ковид-19 пандемията, която затвори стадионите.

"Трудните времена все още не са отминали, а мачдей загубите се засилват през настоящия сезон. В момента много малка част от клубовете в Европа имат някакъв брой зрители по трибуните", заяви асистент редакторът на Форбс Майк Озаниан.

Европейският клубен шампион Байерн Мюнхен е трети в индивидуалната класация с 4.215 милиарда, а в топ 10 попадат и останалите грандове от Висшата лига - Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Манчестър Сити, Челси, Арсенал и Тотнъм.
Френският първенец и миналогодишен финалист в Шампионската лига Пари Сен Жермен се изкачи до девето място в класацията, след като бе оценен на 2.5 милиарда долара. Това е ръст от 129 процента за клуба в рамките на две години.