Барселона обяви два изходящи трансфера. Витор Роке вече е играч на Бетис, а Клеман Лангле премина в Атлетико Мадрид. Преди това каталунците се разделиха с Илкай Гюндоган, който се завърна в Манчестър Сити, и с продадения на Рен - Микаел Файе. Трансферите ще помогнат на "блаугранас" да спазят тавана от общата сума за заплати, който е стриктно следен от Ла Лига. Именно това пречеше досега да бъде регистрирано новото попълнение Дани Олмо. Очаква се испанският национал да бъде картотекиран в Барселона в следващите дни.
 
19-годишният бразилски нападател Витор Роке е даден под наем на Бетис до края на сезона с опция за още една допълнителна година. Клубът от Севила ще покрие цялата заплата на футболиста, като освен това ще има и възможност за постоянното му закупуване за сума малко над 25 млн. евро, без да се броят допълнителните възможни бонуси. Барселона пък ще може да си върне играча след първия сезон, стига да поиска това.

Французинът Клеман Лангле също е преотстъпен на Атлетико Мадрид, като преди това продължи договора си с каталунците до 2027 г. В сделката между двата клуба няма опция за постоянното закупуване на играча, но “дюшекчиите” ще поемат голяма част от заплатата му. Това е трети пореден наем за Лангле. През последния сезон Лангле игра под наем в Астън Вила, като преди това бе преотстъпен и на Тотнъм. За бирмингамския клуб, с който футболистът постигна историческо класиране в Шампионската лига, той изигра общо 25 мача.