Адама Траоре се завърна в Уулвърхамптън, след като Барселона, където испанецът игра под наем във втората половина от миналия сезон, се отказа от опцията да закупи правата му. Мощното крило се завърна в родния си клуб през януари и впечатли в първите си мачове под ръководството на Шави Ернандес.

Ентусиазмът бързо обаче спадна, а и треньорът вече имаше и по-добри опции, така че след февруари до края на сезона приносът на Адама не бе особено значим. Той все пак записа прилична статистика, след като изигра общо 20 мача за каталунците, в които направи четири асистенции и отбеляза един гол.

При представянето на Траоре през януари президентът Жоан Лапорта заяви, че планът е Барса да закупи играча през лятото, но явно ситуацията се промени.

Вчера от Уулвърхамптън публикуваха клип, показващ как Траоре се завръща на базата на "вълците".

Барселона пък със сигурност ще търси флангови футболисти, след като Адама си тръгна, а бъдещето на Усман Дембеле все още не е ясно. Каталунците правят всичко възможно да привлекат крилото на Лийдс Рафиня, въпреки че клубът му вече се договори с Челси. В Англия пък наскоро се появиха спекулации, че именно Траоре може да замести Рафиня на "Елънд Роуд".