Ръководството на Барселона се е свързало с агентите на Френки де Йонг в опит да намали заплатата на нидерландеца, за да си осигури средства за предстоящи трансфери през януари. Въпреки че продължава изпитва сериозни финансови затруднения в продължение на няколко години, „каталунците“ използва икономически вратички миналото лято, за да направят сериозна селекция и ляха привлечени футболисти като Роберт Левандовски, Жул Кунде и Рафиня.

Според „Sport“, Барселона иска да се освободи от заплатата на Де Йонг чрез нейното ѝ намаляване или напълно, което означава да го продаде. През лятото се разигра една от най-големите трансферни саги, след като полузащитникът бе искат силно от Манчестър Юнайтед, но Де Йонг заяви напълно ясно, че иска да остане на „Камп Ноу“ и да изпълни договора си, който изтича през юни 2026-а година.

Изданието обаче допълва, че отношения между агентите на халфа и шефовете на Барселона са обтегнати, но клубът е готов да удължи договора му и след 2026-а година, но само при значително по-ниска заплата.

Барса също очаква парична инжекция както от отказването на Жерар Пике, така и от очакваното напускане на Серхио Бускетс след края на сезона. Смята се, че Жорди Алба и Марк-Андре тер Стеген, които са сред най-добре платените в клуба, също могат да бъдат изложени на риск от това да трябва да намалят възнагражденията си.

Иначе Барселона има желание да вземе нов десен бек през януари, който да конкурира неубедителните Ектор Бейерин и Сержи Роберто през този сезон.