Барселона отрече появилите се информации в италианската преса, че води преговори с Интер за продажбата на Иван Ракитич.

Договорът на хърватския футболист с каталунския клуб изтича на 30 юни 2021 година.

Желанието на Ракитич е да го поднови при нови условия, но президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу заяви, че на този етап подобно нещо не е планирано.

Полузащитникът е един от най-използваните футболисти от старши треньора Ернесто Валверде.

Според информацията на „La Gazzetta dello Sport“, от Интер са предложили на Ракитич заплата от 5,5 милиона евро на година и договор до 30 юни 2022 година. Това ще превърне хърватина в играча с най-голяма заплата в италианския клуб.

Агентът на Ракитич нито потвърди, нито отрече информацията.

„La Gazzetta dello Sport“ също така съобщи, че Джузепе Маорта и спортният директор на Интер Пиеро Аузилио са пътували до Барселона, за да водят преговори за халфа. От Интер предлагат 35 милиона евро за Ракитич, докато каталунците искат 45 милиона евро. Тези 10 милиона евро на този етап разделят двата клуба в постигането им на споразумение за сделката.

От Барселона отрекоха напълно информацията, която бе тирижирана от италианския таблоид.

„Няма какво да кажа. Цялата тази информация не отговаря на истината. Нито водим преговори за Ракитич, нито планираме да се разделим с него. На този етап не водим преговори за продажбата на нито един от нашите играчи“, коментира президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу.