Ръководството на Барселона отрече появилите се информации от радио „Каталуня“, че клубът има подписан предварителен договор с Ернесто Валверде за две години.

Според радио „Каталуня“ назначението на Валверде ще бъде обявено на 31 май или на 1 юни.

„Няма нищо такова. До 29 май няма да бъде нищо решено. В понеделник след финала за Купата на Краля ще се събере бордът на директорите, за да вземе решение за новия старши треньор“, коментираха източници от клуба пред „Mundo Deportivo“.

В информацията на радио „Каталуня“ се твърди, че в предварителния договор между Валверде и Барселона има клауза, в която е записана сума за обезщетение на треньора, ако в крайна сметка решението на шефовете на клуба се промени и предварителният договор между двете страни не влезе в сила.

От Барселона настояват, че не са водени конкретни преговори с треньор и те ще започнат едва след последния мач за сезона, който е срещу Алавес на 27 май във финала за Купата на Краля.

Смята се, че кандидатите за наследник на Луис Енрике са трима – Ернесто Валверде, Хуан Карлос Унсуе и Еусебио Сакристан.

Валверде в очакване на Барса

Както е известно, Енрике отдавна обяви, че няма да остане на "Камп Ноу". За 3 години начело на каталунците той спечели две титли на Испания, две Купи на Краля, Суперкупата на страната, Шампионска лига, Суперкупата на Европа и световното клубно първенство. През този сезон обаче Барса се представя слабо и най-вероятно ще изпусне 1-то място в Ла Лига за сметка на големия съперник Реал Мадрид, а на 1/4-финалите в Шампионска лига беше елиминиран от Ювентус с общ резултат 0:3.