Барселона бърза да финализира сделка на намалена цена от £22 милиона за постоянния трансфер на Антоан Гризман в Атлетико Мадрид, според съобщенията.

Каталунците търсят решение на сегашното изпитание на французина, което го вижда едва след 60-ата минута за тима на Диего Симеоне. Атлетико е задължен да плати на Барселона 35 милиона паунда, ако Гризман играе през 50 процента от игровото им време по време на двугодишния си период под наем с тях. Въпреки това, тъй като французинът е разочарован от изявите си като заместник, отборът на Шави се стреми да договори сделка за намалена цена от £22 милиона.

Според Mundo Deportivo те се надяват да осъществят трансфера, преди двете страни да се изправят за първи път в Ла Лига този сезон на 7 януари, когато Барселона гостува на Метрополитано. Каталунската страна все още може да предприеме правни действия, ако не бъде намерено решение, но те се стремят първо да намерят приятелско решение. Барса смята, че Атлетико вече е задействал опцията за покупка, тъй като през първата година под наем той надхвърли 50% игрово време за клуба. Въпреки това Атлетико счита, че това ще стане ефективно, ако той надхвърли този процент в общите две години под наем - затова сега отказват да го стартират.