Барселона продължава да работи далече от светлината на прожекторите, за да си гарантира подписа на защитника Матайс Де Лихт от Аякс. През последните седмици ръководните фактори в каталунския клуб са отбелязали сериозен напредък относно проекта на договора, който възнамеряват да представят на холандския национал и неговия агент Мино Райола.

В Барселона са наясно с някои от изискванията на 19-годишния футболист от поддържаните контакти с него и със самия Райола.

Каталунците предлагат петгодишен договор до 30 юни 2024 година, основан на финансови условия, много подобни на вече договорените от неговия сънародник и приятел Френки де Йонг.

Барселона смята Де Лихт за стратегическа трансферна цел за клуба. Каталунците гарантират прогресивно увеличение на възнаграждението на защитника, ако той подпише с тях. Предложението включва също така и финансови бонуси в зависимост от неговото представяне, следвайки обичайната линия в този клас договори.

Веднага след изготвянето на договора, Барселона ще го изпрати на холандския футболист и Райола. Веднага, след като и двамата дадат своето одобрение на тези условия, клубът ще започне преговори с Аякс. В предишните си контакти Барселона вече обяви, че се интересува много от купуването на Де Лихт, но е необходимо да се даде официална позиция на това предложение.

Барселона ще се опита да постигне споразумение с Аякс за трансфера на Де Лихт за сумата от 60 милиона евро, като в сделката бъдат включени и поредица от бонуси. В каталунския клуб са наясно, че задачата им е много тежка.

Барселона работи за този трансфер от известно време и оптимизмът в клуба е осезаем. Преди малко повече от седмица президентът Хосеп Мария Бартомеу намекна, че операцията се развива много добре. Той заяви, че „знае какво ще се случи с Де Лихт“.

Холандският футболист също така има предложения на масата от страна на Пари Сен Жермен, Байерн Мюнхен и Ювентус, но след първоначалните съмнения е готов да даде приоритет на офертата на Барселона.

Барселона работи интензивно, за да си осигури подписа на Де Лихт и се надява да успее да затвори сделката през следващите седмици. Каталунците не очакват да имат големи затруднения в преговорите с Аякс, въпреки че клубове като ПСЖ са готови да поставят на масата невероятни оферти.