От Барселона разкриха, че са предложили доживотен договор на голямата си звезда Лионел Меси. Това разкри изпълнителният директор на каталунския клуб Оскар Грау.

Аржентинецът се договори с ръководството за нов четиригодишен контракт през юли, но така и не парафира официално. Грау направи изявление по време на годишното събрание на клуба и заяви, че Меси ще получи предложение, подобно на това, което подписа друг основен играч на тима - Андрес Иниеста миналия месец, а именно договор, който ще задържи играча в клуба до края на кариерата му.

„Меси поднови своя договор с клуба за четири години, но клубът сега ще му предложи доживотен договор“, сподели Грау на Асамблеята на Барселона, на която присъстват всички членове на клуба.

Желанието на ръководните фактори на Барселона е да си гарантират оставането на Лионел Меси на „Камп Ноу“ до края на неговата кариера.

"Идеята е Лео, който е тук от дете, да остане в Барселона доживот. Той е икона и заслужава това. След като прекрати състезателната си кариера, искаме той да остане свързан с клуба", каза Грау. 

Солиден бонус за Меси при подпис на новия договор

Каталунците не искат да рискуват да изпуснат най-голямата си емблема по сходен начин, по който Неймар напусна в посока Пари Сен Жермен.