Ръководството на Барселона и Френки де Йонг продължават да търсят пресечна точка помежду си. През лятото нидерландецът даде ясно да се разбере, че няма намерение да си тръгва от "Камп Ноу", след като отказа сериозна оферта от страна на Манчестър Юнайтед. Голямата му заплата обаче представлява проблем и в момента се търси решение, разкрива "Кадена СЕР".

Президентът Жоан Лапорта лично е разговарял с играча, като отново е настоял той да се съгласи да остане на сегашното ниво на заплата при подписването на новия си договор с клуба. Досега нидерландецът категорично отказваше подобно нещо, но последните индикации са, че той е омекнал в позицията си и е готов да преговаря с ръководството в търсене на решение, което да устройва и двете страни.

Желанието на Лапорта е всичко около Де Йонг да бъде уточнено до края на настоящия сезон. Босът иска да е спокоен, че нидерландецът няма да създава проблеми на клуба и той ще може да работи спокойно на трансферния прозорец.

25-годишният Де Йонг бе привлечен през 2019 година от Аякс срещу 86 милиона евро, но представянето му до момента е противоречиво. Той има 148 мача, 14 гола и 18 асистенции с екипа на каталунците.