Лидерът в испанската Ла Лига – Барселона, продължава да търси всевъзможни начини да намали бюджета си за заплати. От клуба вече са готови да се разделят с няколко от настоящите си футболисти, а един от нарочените за гонене играчи е и капитанът Жорди Алба, твърди Diario Sport.

34-годишният ляв бек е един от най-скъпоплатените футболисти в Европа. Той трябва да получи 38 милиона по договора си за следващия сезон. В тази сума са включени заплатата му, различни бонуси и отложено възнаграждение от периода на пандемията, когато състезателите се бяха договорили с ръководството да вземат сумите си на по-късен етап. За бюджета на Барса това е огромна сума, особено за футболист, който не играе редовно и точно това може да наложи предсрочното прекратяване на договора на му.

Gulliver/GettyImages
69 снимки

Каталунците трябва да намалят бюджета за заплати с 200 милиона, ако иска да привлича нови играчи през лятото. Превишеният бюджет се оказа пречка и пред подписването на новия договор на младата звезда Гави, така че клубът е поставен до стената и ще трябва да вземе някои крайни решения.

Раздялата с Алба изглежда повече от логична, макар че засега футболистът отказва да си тръгне. Към него имаше оферти още през зимата, но той предпочете да остане на „Камп Ноу“. От друга страна обаче той неведнъж е заявявал, че е готов да помогне на клуба по всякакъв начин и дори е склонен да намали възнаграждението си.