Барселона победи Елче с 4:0 в мач от 27-ия кръг на Ла Лига. Роберт Левандовски даде преднина на каталуцните в 20-ата минута на срещата. 

Ансу Фати удвои преднината на гостите в 55-ата минута. Десет минути след това Роберт Левандовски направи резултата класически. Феран Торес също се разписа в 70-ата минута и оформи крайният резултат.

Така Барселона събра 71 точки и временно има 15 пункта аванс пред Реал Мадрид, който играе в неделя срещу Реал Валядолид. Елче пък остава на дъното в испанския шампионат с едва 13 точки след 27 мача.

Елче Барселона

източник: Sofascore


КЛАСИРАНЕ / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


Gulliver/GettyImages
16 снимки

Още преди да изминат две минути игра Елче погледна към вратата на Барселона. Педро Бигас се извиси в наказателното поле на каталунците и стреля с глава. Топката мина встрани от вратата на Тер Стеген. 

Барселона успя бързо да се оттърси и пое инициативата в мача. Гостите направиха няколко опасни атаки, но първата реална голова възможност дойде в 20-ата минута, когато топката бе изпратена в пеналтерията на Елче от статично положение. След разбъркване топката се озова в краката на Левандовски, а полският напдател я прати в мрежата на Едгар Бадия. 

В 27-ата минута Левандовски опита удар от ръба на пеналтерията, но той бе блокиран. Три минути след това домакините атакуваха добре, а офанзивните им действия завършиха с остро центриране в наказателното на Барса, където защитниците на каталунците се справиха. 

Отново Левандовски бе близо до втория гол в 42-ата минута. Феран Торес го намери на скорост в наказателното поле, но полякът не успя да нанесе добър изстрел и така пропиля чисто положение пред вратата на Елче. 

Домакините получиха рядък шанс за гол в 52-ата минута, когато Хосе Кармона бе изведен зад гърба на защитниците на Барселона и остана очи в очи с вратаря. При навлизане в наказателното поле на каталунците обаче той се контузи и се сгромоляса на земята, хващайки се за бедрото. Той не успя да нанесе изстрел. 

Две минути след това Барса удари отново. Ансу Фати получи на центъра и спечели много пространство. Той стигна до границата на пеналтерията, откъдето шутира, пращайки топката в мрежата на Елче за 2:0. 

В 66-ата минута Роберт Левандовски отново се разписа , след като Гави успя да открадне топка в центъра на терена, а тя стигна до поляка. Той влезе в наказателното поле на домакините и нанесе изстрел покрай стража Едгар Бадия за 3:0. 

Четири минути след това и Феран Торес се разписа. Той успя да се измъкне от защитата на Елче и получи пас от Левандовски, след което стреля в долния ляв ъгъл и порази вратата на домакините за 4:0. 

Роберт Левандовски вкара трети гол в 82-ата минута, но радостта му продължи само секунди, тъй като се чу сигнал за засада. Две минути след това пък Елче уцели греда. 

FT Елче - Барселона 0:4

0:1 Роберт Левандовски 20'

0:2 Ансу Фати 55'

0:3 Роберт Левандовски 66'

0:4 Феран Торес 70'

Съставите на двата отбора:

Елче: 13. Едгар Бадия, 14. Елибелтон Пласиос, 6. Педро Бигас, 2. Лаутаро Бланко, 40, Хосе Кармона, 21. Омар Маскарел, 20. Гамбау, 23. Карлос Клерк, 16. Фидел, 11. Тете Моренте, 10. Пере Мия

Старши треньор: Себастиан Бекачече

Барселона: 1. Марк-Андре Тер Стеген, 4. Роналд Араухо, 17. Маркос Алонсо, 23. Жул Кунде, 18. Жорди Алба, 20. Сержи Роберто, 24. Ерик Гарсия, 30. Гави, 11. Феран Торес, 10. Ансу Фати, 9. Роберт Левандовски

Старши треньор: Шави Ернандес