Шефовете на испанския шампион Барселона са се свързали с агента на Сержи Роберто, за да стартират преговори за подновяване на договора на играча, твърди Marca. настоящият контракт на халфа е до лятото, но каталунците са взели решение да го задържат в редиците си и разговорите по тази тема вече са в ход.

Доскоро се смяташе, че 32-годишният футболист, който носи и капитанската лента през този сезон, е по-вероятно да си тръгне от „Камп Ноу“. Той обаче прави много силен сезон и това е убедило спортно-техническия щаб, че е по-добре да го задържи в клуба. Още повече, че привличане на негов заместник би струвало доста по-скъпо, отколкото подновяване на договора на юношата на „блаугранас“, който освен всичко друго е и абсолютно лоялен към родния си клуб.

От Барса вече са влезли в контакт с агента на играча Хосе Мария Оробитг и са заявили намеренията си за подновяване на контракта му. За момента двете страни обаче все още не са се срещали очи в очи, за да обсъдят конкретните параметри на новия договор. Очаква се и това да се случи съвсем скоро.

В цялата си кариера до момента Сержи Роберто е играл само за Барса. Той има на сметката си 366 мача, 19 гола и 42 асистенции за каталунците.