Ръководството на Барселона е поставило ултиматум пред защитника Самюел Умтити, за когото ще стане ясно най-късно до 6 януари дали ще се подложи на операция или ще бъде в състояние да се завърне в игра.

Френският футболист е измъчван от контузия в коляното. Той се подложи на консервативно лечение, тъй като не искаше да се оперира, което на практика ще означава, че ще пропусне остатъка от сезона.

По време на лечението си в Катар, Умтити е в ръцете на френския лекар Жерар Селан, при когото много често се възстановяват контузените играчи от френския национален отбор.

Умтити има пълно доверие на лекаря, който вече разреши проблемите с коляното на защитника на Реал Мадрид Рафаел Варан.

Умтити е наясно, че няма повече време за губен, а лечението му в медицинския център „Аспетар“ в Доха се очаква да продължи до края на годината.

Френският защитник е наясно, че възстановяването му няма да бъде лесно, но той поиска търпение от спортно-техническия щаб на Барселона, което клубът започна да губи, защото може да усложни много сезона на Умтити.

В клуба си дават сметка, че предстоят да вземат важни решения, а трансферният пазар не предлага лесни решения.

Умтити разбира ситуацията, въпреки че е убеден, че през януари ще може да се завърне в игра, ако новото лечение премине положително.

Лекар на Барселона е постоянно до Умтити в Катар и каталунците следят ежедневно напредъка на защитника. Окончателното решение за френския защитник ще бъде взето през първата седмица на януари и всичко сочи, че ако се стигне до операционната зала, ще се наложи да се осъществи спешен трансфер.