В Барселона се надяват, че Самюел Умтити ще успее да се завърне в игра преди края на месеца, което означава, че французинът има шансове да се появи отново на футболния терен в дербито срещу Реал Мадрид, което е на „Камп Ноу“.

24-годишният защитник има дискомфорт в хрущяла на лявото коляно, което причинява болка в предната част на ставата. Подобен тип травми са често срещани при млади и възрастни спортисти, които подлагат коленете си на голям стрес. Умтити отговаря на тези критерии.

Французинът има проблеми от известно време. Той вече пропусна последните три мача на Барселона срещу Атлетик Билбао, Тотнъм и Валенсия.

В каталунския лагер все пак се надяват, че Умтити ще бъде в състояние да се завърне в игра още за мачовете срещу Севиля, Интер и Реал Мадрид, които са в края на месеца. Все още няма подробности относно здравословното състояние на играча. От лекарския екип на Барселона не изключват възможността той да се оперира и да отсъства за по-дълъг период от време, ако консервативното лечение, на което е подложен не даде добри резултати.

Умтити в момента се подлага на коснервативно ечение, което е базирано на специфична физиотерапия и стимулиране чрез ултразвук и електротерапия.

Ако се наложи да бъде направена артроскопия, Умтити ще отсъства от игра поне за четири месеца.

Умтити аут за четири месеца, ако се оперира

Лоши новини за Барса: Умтити може и да легне под ножа