Отборът на Барселона започва подготовката си за новия сезон днес. Играчите на тима се събраха на базата на клуба тази сутрин, за да преминат медицински изследвания днес и утре преди първата тренировка в понеделник.

Сред играчите, които се появиха, бяха вратарят Марк-Андре тер Стеген, Сержиньо Дест, Жерард Пике, Миралем Пянич, Усман Дембеле, Руки Пуч, Нето, Филипе Коутиньо, Сержи Роберто, Ансу Фати и Самюел Юмтити. Четирима от появилите се - Тер Стеген, Коутиньо, Ансу Фати и Дембеле обаче са контузени.

Както е известно, договорът на капитана на тима Лионел Меси изтече и до този момент не е подновен, тъй като „каталунците“ имат сериозни финансови проблеми. До този момент пък бяха привлечени Емерсон, Серхио Агуеро, Meмфис Депай и Ерик Гарсия.

Освен тях наставникът Роналд Куман извика и няколко футболисти от втория тим на Барселона, които ще тренират с първия отбор. На базата на „каталунците“ не се появи Илайш Мориба, за когото излезе информация, че няма да бъде част от тима, защото не може да се разбере с ръководството за нов договор.

Играчите на Барселона ще изиграят първата си контрола срещу Химнастик де Тарагона на 21 юли от 19:00 местно време.