Барселона победи Кадис като гост с 1:0 в мач от 31-я кръг на Ла Лига. Единственото попадение в сблъсъка бе дело на Жоао Феликс през първото полувреме. Двубоят започна без сериозни опасности, но през втората част бе по-открит, като и двата отбора имаха възможности да се разпишат. В крайна сметка каталунците успяха да изстискат победата и да спечелят трудно сблъсъка. С тази победа Барселона е 2-и с актив от 70 точки, докато Кадис остава 18-и с 25 пункта на сметката си.

Getty/Gulliver images
12 снимки

В първите 15 минути нямаше голови възможности пред двата отбора, като Барселона владееше топката, но липсваше острота при атаките на каталунците. Първата по-сериозна възможност бе в 22-а минута, когато Хавиер Ернандес Керера достигна до прецизно подаване и очи в очи с вратаря изстреля топката към левия ъгъл. Марк-Андре тер Щеген обаче внимаваше и реагира с чудесен рефлекс, за да отрази опита му.

Малко след това Хуанми целеше средата на мрежата, но ударът му беше отразен от вратаря с безпроблемно спасяване. Десетина минути по-късно Ектор Форт наснесе свиреп удар от границата на наказателното поле. Опасният му опит, насочен под напречната греда, беше обаче блокиран от Ледесма, който реагира превъзходно, за да попречи на топката да навести мрежата.

В 37-а минута Жоао Феликс намери пространство в наказателното поле и отбеляза страхотно по акробатичен начин след прецизно изпълнение от корнер - 1:0 за Барселона.

В края на първата част Фермин Лопес отигра по невероятен начин, овладявайки добро подаване в опасна зона и отправи изстрел в долния ляв ъгъл, но съперников защитник изчисти, за да спаси второ попадение във вратата на Кадис.

В 54-а минута гол на Кадис бе отменен поради засада. Пет минути след това Феран Торес получи тънко подаване в наказателното поле и незабавно насочи топката към вратата, но защитник го отказа, успявайки да блокира в последния момент.

Секунди по-късно Андреас Кристенсен изглеждаше, че е играл с ръка в наказателното си поле, но съдията даде сигнал играта да продължи. В 61-а минута Жоао Феликс засече центриране на Феран Торес, но ударът му премина на милиметри встрани от лявата греда.

В 70-а минута Ламин Ямал се измъкна покрай защитата с лекота и достигна до добра позиция пред вратата. Той стреля, опитвайки се да преодолее вратаря, но не успя, тъй като топката изсвистя покрай лявата греда. Малко след това Жоао Феликс овладя перфектно хитро падавне на границата на наказателното поле, но бомбеният му шут разлюля напречната греда. В 74-а минута Кадис отново имаше претенции за дузпа, които не бяха уважение от главния арбитър.

В 79-а минута Диадие Самасеку за домакините се отскубна от защитата и стреля страховито от средно разстояние, целейки се в левия ъгъл, но Тер Щеген се намеси фантастично и успя да избие в корнер.

Стартови състави:

Кадис: 1. Конан Ледесма, 4. Рубен Алкарас, 15. Хавиер Керера, 20. Иса Карселин, 27. Роберт Наваро, 16. Крис Рамос, 7. Рубен Собрино, 24. Айхам Узоу, 8. Алекс Фернандес, 9. Хуанми, 5. Виктор Чуст Гарсия

Барселона: 1. Марк-Андре тер Щеген, 17. Маркос Алонсо, 15. Андреас Кристенсен, 33. Пау Кубарси, 39. Ектор Форт, 18. Ориол Ромеу, 16. Фермин Лопес, 20. Сержи Роберто, 7. Феран Торес, 19. Витор Роке, 14. Жоао Феликс