Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде няма да може да разчита на един от най-важните си халфове Андрес Иниеста при гостуването на Атлетик Билбао на „Сан Мамес“ от 10-ия кръг на Примера дивисион.

„Жорди Алба се чувства добре и е готов за мача срещу Атлетик Билбао“, коментира Валверде.

„Луис Суарес играе с огромно самочувствие и увереност. Той е много важен футболист за нас. Аз имам голямо доверие в него. Вярвам, че ще направи много силен мач срещу Атлетик Билбао. Много е важно той да играе силно и да помогне на отбора да победи Атлетик Билбао“, добави наставникът на Барселона.  

Жорди Алба се завръща в груповата фаза на Барселона, но извън сметките на Валверде остават Андрес Иниеста и Томас Вермален.

Иниеста страда от разтежение в десния крак и това е причината да отпадне от състава за гостуването в Билбао. Капитанът пропусне петъчното занимение на отбора.

Хавиер Масчерано също не взе участие в тренировката, тъй като бе болен, но попадна в групата за гостуването на Атлетик Билбао.

Групата на Барселона: Марк-Андре тер Стеген, Яспер Силесен; Нелсон Семедо, Жерар Пике, Иван Ракитич, Серхио Бускетс, Денис Суарес, Луис Суарес, Лионел Меси, Хавиер Масчерано, Паулиньо, Жерар Деулофеу, Пако Алкасер, Лука Дин, Серхи Роберто, Андре Гомеш и Самюел Умтити.