Барселона излезе с официална позиция, след като вестник  „El Mundo del Siglo XXI“ разкри какви са били исканията на Лионел Меси, за да подпише нов договор с клуба през 2020 година.

Каталунците изразиха „възмущението си” и заплашиха изданието със съд.

„Във връзка с информацията, публикувана в El Mundo del Siglo XXI, под заглавието „ BarçaLeaks, тайните файлове на клуба, част 1“, Барселона изразява възмущението си от заинтересованото изтичане на информация, която би била част от съдебна процедура. Клубът също така съжалява, че медията се хвали, че е имала „достъп до огромно количество документация и имейли, които са притежание на разследването Barçagate“, когато тази информация и документация все още не са споделени публично.

Във всеки случай въпросната статия прави публични документи, които нямат нищо общо с разследването на случая и използването им застрашава репутацията и поверителността на Клуба. Поради тази причина и с цел защита на правата на ФК Барселона, правните служби на клуба вече проучват подходящите мерки, които да бъдат предприети”, написаха от клуба.