Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу няма да участва на следващите избори, които ще се проведат през 2021 година, защото законът му позволява да бъде на този пост два мандата.

Бартомеу заяви, че ще гласува за Хосеп Гуардиола или Жерар Пике, ако някой от двамата се кандидатира за поста.

„През юни 2021 година изтича моят мандат и по силата на закона не мога да се кандидатирам“, коментира Бартомеу.

„Не мисля, че Гуардиола и Пике ще се представят отделно на изборите. Мисля, че те трябва да представят съвместен проект“, добави президентът на Барселона.

„Започнахме през 2010 година и имаме проект като „Еспай Барса“, като имаме още две години, за да го прокараме напред“, продължи той.

„Получихме извънреден доход от трансфера на Неймар. Никога не съм си мислил, че някой ще се осмели да плати тази сума.“

„Пике е лидер и извън футболния терен. Аз съм много заинтересован от неговяи бизнес. Той предприема много важни предизвикателства, като Купа Дейвис, но е много подготвен човек.“

„Когато Пике поднови договора си, той го поднови, защото играе в Барселона, но бе категоричен, че ще прекрати кариерата си, за да продължи развитието на своя бизнес.“

„Виктор Фонт? Колкото повече кандидати има за президентския пост, толкова по-добре. Мисля, че трябва да има повече кандидати. Нека има различни проекти и гледни точки“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.